Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK

Dermamelan

Vreme trajanja: 30 minuta.

Zakazivanje tretmana se vrše isključivo pozivom na:
+381 63 666 614
Viber | Wapp

138,000.00 RSD
+

DERMAMELAN je jedinstveni depigmentacijski tretman s dvostrukim; kratkotrajnim i dugotrajnim depigmentacijskim učinkom. To je jedini tretman koji deluje na sve faze i oblike stvaranja hiperpigmentacija.

Kako Dermamelan deluje?

Dakle, on efikasno uklanja postojeću hiperpigmentaciju, ali i sprečava ponovni nastanak na istom mestu i pojavu novih pigmentacija.

Oblici i vrste pigmentacija:

Pigmentne lezije ili hiperpigmentacije predstavljaju globalan problem i pojavljuju se kod više od 90% odraslih preko 40 godina starosti u nekom od svojih oblika. Najvažniji oblici hiperpigmentacija su:

  • Melasma/Chloasma (hronični poremećaj sinteze pigmenta melanina koji se manifestuje u vidu tamnih fleka na čelu, slepoočnicama, obrazima, nosu. Česta je pojava kod žena u reproduktivnom periodu koje koriste neke vrste kontraceptivnih pilula, ili u trudnoći – tzv. „trudničke fleke”.
  • Pege (efelides) su sitne pigmente makule koje se nasledjuju autozomno dominantno. Broj melanocita u pegama nije povećan ali njihova aktivnost jeste pa se nakon ekspozicije UV zracima pigment stvara u većoj meri. Češća je pojava kod osoba ridje kose.
  • Lentigo solaris – sunčane i staračke fleke na delovima kože hronično izloženim suncu: šake, podlaktice, dekolte i lice, veličine do 1cm
  • Postinflamatorne hiperpigmentacije – PIH (posle akni, opekotina uključujući sunce, solarijum i neadekvatno sprovedene hemijske pilinge i laserske procedure, povrede, upotrebe lekova koji kožu čine ostljivijom na dejstvo sunčevog zračenja-fotosenzitivni lekovi, kao i kod nekih oboljenja kože – atopski dermatitis).

Fizpatrikova skala:

Po Fitzpatriku postoje 6 fototipova kože prema količini pigmenta u koži, kosi i očima kao i reakcije prilikom izlaganja UV zračenju. Melasma i PIH češće pogađaju osobe tamnije puti (fototipovi III i IV po Fitzpatricku) i one koji žive u sunčanim predelima. Posle uklanjanja uzročnog faktora ili sprovedenog lečenja, naročito u zimskom periodu, mogu da se povuku, ali je veoma čest slučaj da recidiviraju pri prvom većem izlaganju suncu i hroničnog su karaktera.

Priprema i procedura Dermamelan tretmana:
Prvo je potrebno napraviti dermatološki pregled koji uključuje klinički pregled i pregled WOOD-ovom lampom (plavo svetlo).
Pre glavnog tretmana preporučljivo je napraviti hemijski piling s mandeličnom ili kojičnom kiselinom kako bi se uklonile površinske, mrtve ćelije i stabilizovala aktivnost melanocita.

Melanin je pigment koji se prirodno nalazi u koži, kosi i očima gde je ravnomerno raspoređen. Pod uticajem faktora kao što su izlaganje suncu, toplota, hormoni ili nakon povrede dolazi do poremećaja distribucije pigmenta melanina i samim tim do nastanka neujednačenog tena, pega i fleka.

Oporavak i rezultati:

Nakon urađene procedure, moguće je blago crvenilo kože koje prestaje nakon dva do tri dana, i perutanje kože koje je od pacijenta do pacijenta varijabilnog intenziteta.

Dermamelan tretman je jedini profesionalni tretman koji rešava problem hiperpigmentacija u samo jednom tretmanu tako što otklanja hiperpigmentacije, a takođe reguliše ponovnu produkciju melanina.
Pored svog prvobitnog dejstva na hiperpigmentacije, ovim hemijskim pilingom postižemo i snažan anti-age efekat.

Hiperpigmentacija ili fleka sem estetskog momenta ima i negativan psihološki i emotivni uticaj na osobu kod koje se nalazi, pa su se godinama tražila rešenja koja bi mogla držati ovaj problem pod kontrolom, te Dermamelan predstavlja idealno rešenje.

Napomena: Preporučuje se da izbegavate korišćenje proizvoda za samopotamnjivanje na licu, vratu i dekolteu sedam dana pre bilo kog tretmana. Takođe, važno je uzeti u obzir vaš trenutni režim nege kože, nedavne pilinge, laserske tretmane, tetoviranje obrva, injekcije i depilaciju voskom kako biste pravilno pripremili kožu za optimalne rezultate.